İzmir Şubemiz – Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimiz

GENEL BİLGİLER

Tarihçe

İzmir Şubesi 14 Kasım 1989 tarihinde, Berat ZENGİL Başkanlığında kuruldu. Başlangıçta geçici bir mekanda eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerini sürdürdü. İlk döneminde üniversitelerle ortak olarak düzenlediği “Eğitici Eğitimi Kursları” ile bölgeye çok yararlı bir hizmet yaptı.

Hayırseverler Vasfiye-Orhan AKYILDIZ çiftinin bağış olarak yaptırdıkları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 1998 Kasım Ayında, dönemin İçişleri Bakanı Kutlu AKTAŞ tarafından hizmete açıldı.

Şubemiz bugün Milli eğitim Bakanlığından ruhsatlı olarak eklediği yeni birimlerle, nitelikli ve çok yönlü eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerini başarıyla sürdürmektedir.

Aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden Orhan AKYILDIZ’ın ve Şube Başkanımız olarak hizmet etmiş olan Ayça TOKATLIOĞLU’nun aziz anıları kalplerimizde yaşamaktadır.

Yönetim Kurulu

Başkan Nilgül ÖZTÜRK
Başkan Yardımcısı Betül EL
Sekreter Üye Gülay CENGİZ
Sayman Üye Nesrin KARALI
Üye Ender Önder FEROĞLU
Üye Cengiz Yemişçi
Üye Buğrahan Özkeser

 

 

 

 

 

ZİÇEV İZMİR ŞUBESİ

ÖZEL VASFİYE ORHAN AKYILDIZ ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

 

Kurum Müdürü – Serpil İÇLİ

Eğitim Kadromuz:

Uzman Klinik Psikoloğu Işıl KILIÇ
Fizyoterapist Büşra Nur YILDIRIM
Çocuk Gelişimi Uzmanı Ayşenur BAYKAL
Okul Öncesi Öğretmeni Müslime AKMAZ KOÇ
Usta Öğretici Canan DURAN

EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ

A. T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI (MEB) ONAYLI EĞİTİM PROGRAMLARI

-Zihinsel Engelliler Destek Eğitim Programı
-Bedensel Engelliler Destek Eğitim Programı
-Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitim Programı
-Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek Eğitim Programı

B. VAKIF DESTEKLİ EĞİTİM FAALİYETLERİ

1. ZEEP – ZİÇEV Erken Eğitim Programı

0-5 yaş gelişimi desteklemek amacıyla 7 gelişim alanında hazırlanmış eğitim programı, eğitim birimi, eğitim seti ve değerlendirme araçlarından oluşan bir programdır.

2. Aile Eğitimi

Özel Eğitimde çocukların okul ortamında öğrendikleri bilgi ve becerilerin ev ortamında da sürdürülerek desteklenmesi, okul ve ev eğitiminin süreklilik ve paralellik içinde olması çok önemli bir ilkedir. Bu nedenle aile ve çevre eğitimine gereken önem verilmektedir. Öğrenciler evlerine giderken ev ödevi verilmektedir.

3. Mesleki Eğitim ve El Sanatları Eğitimi

Öğrencilerimizin yaratıcılığını desteklemek, el becerilerini geliştirmek, üretim yaparak öz güvenlerinin pekişmesini sağlamak amacıyla uygulanan eğitimdir. Yapılan çalışmalar her yıl sergilenmekte ve ziyaretçilere, çocuklarımızın eğitimle neler başarabildikleri gösterilmektedir. Bu sergilerin çevre eğitimine de önemli katkısı olmaktadır.

 4. Drama Eğitimi

Merkezimizde öğrencilerimize drama eğitimi verilerek hayal güçlerinin gelişmesi, yeni beceriler edinmeleri, alkış alarak öz güvenlerinin pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.

 5. Müzik Eğitimi

Merkezimizde Vurmalı Çalgılar grubu ve Halk Dansları Grubu başarılı çalışmalar yapmakta, sergiledikleri gösteriler beğeniyle izlenmektedir.

6. Spor Eğitimi

Merkezimizde zihinsel engelli çocuklarımızın olumlu bir kişilik, beden, ruh ve benlik gelişimlerini sağlamak amacıyla spor çalışmaları yapılmaktadır. Spor çalışmaları çocuklarımızın sosyalleşmelerinde ve kişiliklerinin yerleşmesinde büyük rol oynamaktadır. Böylelikle çocuklarımız kendini kontrol etmeyi, başkalarına sıra vermeyi, kurallara uymayı kaba motor çalışmalarını geliştirmeyi ve birçok iyi alışkanlığı kazanmayı öğrenmektedirler.

Çocuklarımızın spor aktivitelerine katılımı sağlanarak bir gruba ait olma, paylaşma, öz güven, işbirliği duygularını pekiştirmek ve yaşadığı bu duygulardan haz almasını sağlamak en önemli amaçlarımız arasındadır.

SPORDA GURUR TABLOMUZ

Vakfımızın özel sporcuları bölgesel, ulusal ve uluslar arası şampiyonalarda büyük başarılar elde etmekte, yurt dışında bayrağımızı göndere çektirmekte ve kazandıkları madalyaları gururla şubelerine taşımaktadırlar.

Spor başarılarında ayrıntılı bilgi için bakınız: Spor Çalışmalarımız

ETKİNLİKLERİMİZ

1. Sosyal Etkinlikler

Zihinsel yetersiz çocuklarımızın daha geniş çevreye açılabilmeleri, toplum içerisinde olumlu davranış kalıpları kazanabilmeleri ve anlamlı bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla; kermesler, ritim ve dans gösterileri, yaz aylarında kamplar gibi sosyal etkinliklerin düzenlenmesine büyük önem verilmektedir.

Çocuklarımız ve gençlerimiz sosyal etkinliklerden hem zevk almaktadır hem de bu sosyal etkinliklerin onların gelişimlerinde olumlu anlamda büyük etkileri olmaktadır. Kendi kendine yetme, sorumluluk alma, grubun bir parçası olma, topluluk önünde gösteriler yaparak öz güvenlerini pekiştirme gibi birçok alanda önemli gelişmeler göstermektedirler.

2. Spor Etkinlikleri

Çocuklarımızın, spor aktivitelerine katılımı sağlanarak bir gruba ait olma, paylaşma, öz güven, işbirliği duygularını pekiştirmek ve yaşadığı bu duygulardan haz almasını sağlamak en önemli amaçlarımız arasındadır.

3. Ritim ve Halk oyunları Grubumuz

Çocuklarımız müzik eşliğinde davul, darbuka, zil gibi müzik aletlerini kullanarak ve geleneksel halk oyunlarını sergileyerek bir gruba dahil olma, iş birliği içinde çalışma, bir gruba katkıda bulunma ve üretme konularında gelişim göstermektedirler.

İLETİŞİM

Adres Aydınlık Evler Mahallesi, Cemil Meriç Bulvarı, No:6, Evka 2, Çiğli, İZMİR
Telefon 0232-370-53-68
Faks 0232-370-35-11
e-posta izmir@zicev.org.tr