12 Haziran 2010: Mersin Şubemizde büyük sevinç yaşadık

Vakfımızın kurmuş olduğu Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Mersin Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi binası, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engelli çocuklarımızın eğitimine tahsis edilmişti. Zaman içinde, binanın gerek dış görünüşü, gerekse iç donanımı çok eskimişti. Gönüllülerden oluşan Vakıf Yönetim Kurulu bu konuda büyük üzüntüler yaşamakta ve binanın özel çocuklarımızın hak ettikleri güzelliğe kavuşturulması için çarelere aramaktaydı.

Müjdeli haber, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)’nın konuya ilgi duymasıyla geldi. TOG aracılığıyla, Mersin Şubemizdeki büyük sorundan haberdar olan yüce gönüllü hayırseverlerimiz Eltemur Ailesi (İstanbullu işadamı Turgut Eltemur ve eşi Hülya Eltemur), övgüye değer bir duyarlılık gösterdiler ve okul binamızı baştan aşağı yenilediler.

Tadil ve tefriş sonrası, 12 Haziran 2010 günü, Saat 14.00’de düzenlenen Açılış Törenine hayırseverlerimiz Turgut Eltemur ile Hülya Eltemur, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşleri Ayşe Güzeloğlu,Vali Yardımcısı Kadir Okatan, SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, Çocuk Yuvası Müdürü Levent Dinçer, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, ZİÇEV Genel Başkanı Ülay Karakoç ve ZİÇEV Genel Başkan Yardımcısı-Mersin Şube Başkanı Ayla Tan,Vakıf Müdürü Naci Kargın Vakfımızı destekleyen gönül dostlarımız, Merkez Müdürümüz ile personelimiz, değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz katıldılar.

Açılış töreninin organizasyon hizmetlerini Fatih Uğuroğlu (Hot Spot Cafe Bar) gönüllü olarak üstlendi.

Genel Başkan Ülay Karakoç, hayırseverlerimiz Turgut Eltemur ve Hülya Eltemur ile Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yaptıkları anlamlı konuşmaların ve şükran plaketlerimizin sunumunun ardından, binamızın açılışı, büyük bir sevinç ve coşku ile yapıldı.

ZİÇEV Yönetim Kurulu olarak; başta hayırseverlerimiz Eltemur Ailesi olmak üzere, Toplum Gönüllüleri Vakfına, Mersin Valiliğine, Fatih Uğuroğlu’na, destek veren gönül dostlarımıza, özverili ve direngen çabaları için Merkez Müdürü Nilay Güneşgil ile personelimize, çocuklarımız ve velilerimiz adına bütün kalbimizle teşekkür ediyoruz.